Zoek
Sluit dit zoekvak.
5 aug 2022 Deadline voor registratie van UBO’s weer opgeschoven

De uiterste datum waarop vennootschappen een UBO moeten registreren, wordt nogmaals uitgesteld, althans voor een aantal gevallen. Hoe dit zit, vertellen wij u graag.

Regelmatig houden wij u op de hoogte over de ontwikkelingen in ‘UBO-land’. Een UBO (ultimate benificial owner) is – in het kort – de persoon die meer dan 25 procent aandelen, eigendomsbelang of stemrecht bij een statutenwijziging heeft in een rechtspersoon (zoals een BV).

De grote meerderheid van de rechtspersonen en personenvennootschappen in Nederland is sinds september 2020 verplicht om een UBO in te schrijven in het register van de Kamer van Koophandel. Die plicht is gebaseerd op anti-witwasregelgeving. Een te late registratie kan leiden tot boetes.

Bent u nog niet op de hoogte van alle ins en outs over dit onderwerp? Lees dan onze eerdere bijdrage: SPEE advocaten & mediation | Het UBO-register (spee-advocaten.nl)

Aanvankelijk was de deadline voor registratie in het UBO-register 27 maart 2022. Die deadline wordt echter nog een keer uitgesteld, naar 1 januari 2023. De reden? De Kamer van Koophandel krijgt de achterstanden in het register niet op tijd weggewerkt.

Let op: de nieuwe deadline geldt wel alleen voor ondernemingen die de papieren wel hebben ingeleverd bij de Kamer van Koophandel, maar waarvan de inschrijving nog niet is verwerkt.

Hoe dan ook geldt: mocht u nog geen UBO geregistreerd hebben, doet u dat dan in elk geval alsnog zo snel mogelijk!

Vragen over dit onderwerp of andere ondernemingsrechtelijke thema’s? SPEE advocaten & advocaten helpt u graag op weg.

SPEE advocaten & mediation Maastricht

Zoeken

Recente artikelen