Zoek
Sluit dit zoekvak.
SPEE advocaten & mediation Maastricht

Mijn recente artikelen:

Ongeval op de werkvloer: werkgever schendt zorgplicht
Managementovereenkomst beoordeeld op grond van Deliveroo-criterium
Inschakeling extern onderzoeksbureau komt werkgever duur te staan

MR. DR. MARTINE E.V. VAN KRIEKEN-BOERSMA

advocaat

SPEE advocaten & mediation Maastricht

In 2011 werd ik als advocaat beëdigd en het grootste deel van mijn advocatencarrière werk ik met veel plezier bij SPEE advocaten & mediation. Ik adviseer en procedeer over vennootschaps- en ondernemingsrecht, arbeidsrecht, verbintenissen- en contractenrecht en goederenrecht. Ik sta veel ondernemingen bij, van multinationals tot eenmanszaken en alles daartussenin, maar ook particulieren.

.
Ik heb de Grotius specialisatieopleiding Vennootschaps- en Ondernemingsrecht cum laude afgerond. U kunt dan ook bij mij terecht voor bijvoorbeeld het opstellen of beoordelen van aandeelhoudersovereenkomsten, (internationale) contracten en algemene voorwaarden. Ook voor begeleiding bij bedrijfsovernames, ontvlechting van vennootschappen of vragen over bestuurdersaansprakelijkheid ben ik graag uw deskundig aanspreekpunt.
.
Verder ben ik zeer ervaren in het arbeidsrecht. Ik begeleid individuele arbeidsrechtelijke trajecten, denk bijvoorbeeld aan disfunctioneren of discussie over ziekte en arbeids(on)geschiktheid. Ik heb veel ervaring met het ontslag van statutair bestuurders. In dat kader sta ik bestuurders bij, maar ook regelmatig aandeelhouders en raden van commissarissen die vooraf de strategie willen bepalen. Ook adviseer ik bij collectieve ontslagtrajecten en over collectieve en individuele arbeidsvoorwaarden. Tevens adviseer ik dikwijls werkgevers en werknemers op het gebied van grensarbeid, bijvoorbeeld als de werknemer in Nederland werkt maar in België of Duitsland woont. Mijn persoonlijke stijl als advocaat is analytisch, pragmatisch en oplossingsgericht, met een grote betrokkenheid bij mijn cliënten en een goed gevoel voor de onderliggende verhoudingen.
.
Voordat ik advocaat werd, werkte ik in de academische wereld: na mijn rechtenstudie in Maastricht (cum laude) promoveerde ik in 2012 op het onderwerp Corruption: a violation of human rights and a crime under international law?, waarvoor ik in 2013 de Max van der Stoel Human Rights Award mocht ontvangen. Daarnaast heb ik diverse bestuursfuncties bekleed en gaf ik onderwijs aan studenten. Kennis delen vind ik erg belangrijk, daarom verzorg ik ook bij SPEE advocaten & mediation regelmatig kennissessies over diverse juridische thema’s.
.
Heldere taal is in het juridisch werkveld uiteraard erg belangrijk. Onze internationale cliënten adviseer ik daarom in het Engels: in 2009 behaalde ik het Cambridge Proficiency-certificaat op C2-niveau. Internationale advisering is bij mij dan ook in goede handen. Daarnaast ben ik in 2023 afgestudeerd als vertaler Spaans aan de ITV Hogeschool voor Tolken en Vertalen. Naast mijn werk als advocaat ben ik met mijn onderneming Magister Translations actief als zelfstandig vertaler Spaans en Engels <> Nederlands en als tekstschrijver. Mijn kennis en ervaring als advocaat en als vertaler/tekstschrijver vullen elkaar aan en versterken elkaar.

 

De volgende rechtsgebieden zijn geregistreerd in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten:
.

  • Ondernemingsrecht;
  • Arbeidsrecht.

.
Deze registratie verplicht mij om elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten 10 opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Mijn recente artikelen:

Ongeval op de werkvloer: werkgever schendt zorgplicht
Managementovereenkomst beoordeeld op grond van Deliveroo-criterium
Inschakeling extern onderzoeksbureau komt werkgever duur te staan