Zoek
Sluit dit zoekvak.

ZAKELIJKE MEDIATION / ARBEIDSMEDIATION

SPEE advocaten & mediation Maastricht

Monique Spee

Sinds 2012 ben ik, Monique Spee, met veel passie en overtuiging naast advocaat, MfN geregistreerd mediator (gecertificeerd) en lid van de Mediatorsfederatie Nederland. Mijn ervaring is namelijk, dat mensen én ondernemingen, vaak meer belang hebben bij een goed gesprek en conflictoplossing of het voorkomen van conflicten. In mijn hoedanigheid van mediator breng ik partijen met een zakelijk of persoonlijk conflict weer met elkaar in gesprek, en vraag ik dóór naar onderliggende belangen en motieven, waardoor er beweging en (vaak ook) begrip ontstaat, hetgeen vaak leidt tot een oplossing. Als het probleem een diepere (systemische) oorzaak lijkt te hebben, laat ik me in mijn bemiddeling bovendien graag bijstaan door paarden, met hun pure en oneindige wijsheid en aangeboren gevoel voor onderliggende dynamiek. Mijn stijl als mediator laat zich omschrijven als directief, to the point, oplossingsgericht en ik creëer voor partijen bovendien graag een sfeer van veiligheid en gelijkwaardigheid, waardoor gestagneerde communicatie weer op gang wordt gebracht en waardoor partijen onder mijn begeleiding kunnen gaan bewegen in de richting van oplossingen.

Wanneer mediation in zakelijke en/of arbeidsrechtelijke geschillen? 

Ik ben u graag van dienst, als er sprake is van een (dreigend) arbeidsconflict, een geschil over de arbeids(on)geschiktheid van een werknemer, of als de bedrijfsarts mediation heeft voorgeschreven. Maar u kunt ook bij mij terecht als u een geschil heeft met uw aandeelhouder(s), (mede) bestuurder(s), mede vennoot in een VOF, maar ook bijvoorbeeld als er discussie is ontstaan over de verkoop van een (sport) paard. Dit zijn maar een paar voorbeelden van mediations die ik doe; neem gerust contact met mij op als uw probleem er niet tussen staat, grote kans dat ik u kan helpen.

Nationaal en internationaal/cross-border mediation

Bovendien heb ik veel ervaring in mediations met internationale aspecten, zoals arbeidsconflicten binnen multinationals of Nederlandse ondernemingen met werknemers met diverse nationaliteiten. Mediationgesprekken in het Duits of in het Engels zijn voor mij dan ook geen enkel probleem.

Hoe werkt zakelijke en/of arbeidsrechtelijke mediation?

Is er sprake van een probleem met een persoon of een organisatie waar partijen samen niet uitkomen? Dan kan er gekozen worden voor mediation. Dit is vaak minder ingrijpend dan de stap naar de rechter. Ook kan mediation tijd en geld besparen, omdat een mediationtraject veel sneller is en – mede daardoor – veel minder kostbaar. Bij mediation werken partijen namelijk zelf aan een oplossing, op basis van onderliggende gezamenlijke belangen. De mediator zorgt wel voor deskundige hulp daarbij. Mediation leidt in veel gevallen tot een oplossing.
.
De mediator is een specialist in het begeleiden van onderhandelingen, maar dan niet vanuit standpunten maar vanuit belangen. De mediator is opgeleid om die belangen – met behulp van bepaalde technieken – boven tafel te krijgen. Hetzelfde geldt voor eventuele onderliggende belemmeringen. De mediator oordeelt niet, maar helpt om een oplossing te vinden. De mediator is onafhankelijk. Beide partijen moeten vertrouwen in de mediator hebben.

Vrijwilligheid en geheimhouding

Deelname aan mediation is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Partijen moeten bereid zijn om samen aan een oplossing te werken. Iedereen die bij de mediation aanwezig is, moet vertrouwelijk omgaan met de inhoud van de Mediation en de eventuele onderhandelingen. Dit zorgt voor veiligheid en vertrouwen, hetgeen nodig is om een vastgelopen geschil of communicatie weer in beweging te brengen.

Onze Mediators zijn aangesloten bij MfN/vFAS

Meer informatie over (zakelijke) mediation, kwaliteitsbewaking en regelgeving, vindt u op de website van de Mediatorsfederatie Nederland (MfN). Voor meer informatie, kijk op www.mfnregister.nl.

.
Iedere MfN-registermediator, ook Monique Spee, voert zijn of haar werkzaamheden uit volgens de regels van het MfN.
.

Familierecht en erfrecht mediator Angelique van den Eshoff is lid van de specialisatievereniging de familierecht- en erfrecht advocaten- en mediators vFAS. Voor meer informatie: www.verder-online.nl.