Zoek
Sluit dit zoekvak.
SPEE advocaten & mediation Maastricht

Mijn recente artikelen:

Concurrentiebeding ongeldig door carrièresprong werknemer?
Berekening transitievergoeding: welke looncomponenten tellen mee?
Wanneer mag een werkgever met zijn medewerker een terugbetalingsregeling afspreken voor studiekosten?

MR. MONIQUE J.E. SPEE

advocaat en mediator

SPEE advocaten & mediation Maastricht

Mijn naam is Monique Spee, oprichter en eigenaar van SPEE advocaten & mediation, gevestigd in Maastricht en op Maastricht Airport. Als advocaat en als mediator heb ik mij gespecialiseerd in het arbeidsrecht en in het adviseren en bijstaan van particulieren en ondernemers in diverse civielrechtelijke zaken. Naast advocaat en mediator ben ik ook ondernemer en vind ik het een uitdaging om vanuit die achtergrond en ervaring andere ondernemers met raad en daad terzijde te staan, ook als het om andere zakelijke aangelegenheden gaat.
.
Ons kantoor is van oudsher sterk in het arbeidsrecht en heeft ook op het gebied van ondernemingsrecht en advisering van ondernemingen en particulieren, inmiddels haar sporen verdiend. Ik adviseer graag over (collectief) ontslag, reorganisaties en overnames, de positie van de (statutair) bestuurder, arbeidsconflicten, arbeidsvoorwaarden, arbeidsongevallen, arbeidsongeschiktheid en grensoverschrijdend arbeidsrecht, maar ook voor diverse verbintenisrechtelijke aangelegenheden, kunt u bij mij terecht.
.
Als paardeneigenaresse en dressuuramazone is het hippisch recht bovendien een gebied waar ik bijzondere affiniteit mee heb, dus ook voor advisering over rechten en plichten bij de aan- en verkoop van paarden, het opstellen van contracten en dergelijke, bent u bij mij aan het juiste adres.
.
Mijn persoonlijke stijl kenmerkt zich door een praktische, analytische en oplossingsgerichte aanpak en een sterk ontwikkeld gevoel voor rechtvaardigheid, steeds met oog voor de onderliggende relaties en persoonlijkheden.
.
Ik ben sinds 1998 advocaat en sinds 2012 ben ik MfN geregistreerd mediator (gecertificeerd) en lid van de Mediatorsfederatie Nederland. Soms hebben mensen, privé of zakelijk, immers meer belang bij een goede dialoog en conflictoplossing of het voorkomen van conflicten, zonder juridische procedures. In mijn hoedanigheid van mediator breng ik partijen met een zakelijk of persoonlijk conflict weer in dialoog met elkaar, wat vaak leidt tot een oplossing. Als het probleem een diepere oorzaak lijkt te hebben, laat ik me in mijn bemiddeling graag bijstaan door paarden, met hun pure en oneindige wijsheid en aangeboren gevoel voor onderliggende dynamiek.
.
Voor zowel juridische belangenbehartiging en advisering, als bemiddeling/mediation kunt u bij mij terecht. En als u zelf niet weet wat het beste is voor u of voor uw onderneming of team, dan help ik u natuurlijk graag bij het maken van die keuze. Elk probleem is immers uniek. En mijn credo is dat er voor elk probleem een oplossing is.
.
Als het geschil en/of de mediation een internationaal aspect heeft of partijen internationaal zijn, weet dan bovendien dat belangenbehartiging of mediation in het Duits of in het Engels voor mij geen enkel probleem is.

 

Ik ben lid van de Vereniging van Arbeidsrecht Advocaten in het Arrondissement Limburg. De volgende rechtsgebieden zijn geregistreerd in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten:

  • Arbeidsrecht (en arbeidsrecht-mediation);
  • Verbintenissenrecht.

 

Deze registratie verplicht mij om elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten 10 opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Mijn recente artikelen:

Concurrentiebeding ongeldig door carrièresprong werknemer?
Berekening transitievergoeding: welke looncomponenten tellen mee?
Wanneer mag een werkgever met zijn medewerker een terugbetalingsregeling afspreken voor studiekosten?