Zoek
Sluit dit zoekvak.
SPEE advocaten & mediation Maastricht

Mijn recente artikelen:

Waarom kiezen voor een gespecialiseerd echtscheidingsmediator die tevens advocaat is?
Compensatie voor hogere hypotheekrente bij overnemen woning na scheiding?
Verrekenbeding in huwelijkse voorwaarden en schulden, hoe zit dat?

MR. ANGELIQUE VAN DEN ESHOFF

advocaat en mediator

SPEE advocaten & mediation Maastricht

Mijn naam is Angelique van den Eshoff en ik ben gespecialiseerd in personen- en familierecht en erfrecht.

 

Ik ben in 1998 afgestudeerd aan de Universiteit van Maastricht en direct daarna beëdigd als advocaat. Sinds 2004 ben ik als gespecialiseerd familierechtadvocaat en scheidingsmediator, lid van de vFAS (Vereniging voor Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators) en in 2013 heb ik de specialisatie-opleiding erfrecht gevolgd.

 

Ik ben betrokken, empathisch, analytisch en doortastend en ik ben expert in het begeleiden van complexe echtscheidings- en verdelingszaken, echtscheidingen en verdelingen voor ondernemers en geschillen rondom erfenissen/nalatenschappen.
.
Ik ben een zeer ervaren advocaat en mediator op het gebied van personen- en familierecht en erfrecht. Met jarenlange ervaring heb ik uitgebreide kennis van de wet- en regelgeving op deze gebieden en heb ik vele cliënten met succes bijgestaan in diverse zaken en mediations. Daarbij probeer ik altijd eerst zoveel mogelijk in harmonie naar een oplossing te zoeken, maar als het niet anders kan behartig ik de belangen van mijn cliënten ook voor de volle 200% in de rechtszaal.
.
Wat mij onderscheidt van andere advocaten is mijn betrokkenheid en empathische stijl van werken. Ik begrijp dat mijn cliënten vaak in moeilijke en emotionele situaties verkeren en doe er alles aan om hen zo goed mogelijk bij te staan en te ondersteunen. Dat maakt dat cliënten bij nieuwe juridische ontwikkelingen, ook na verloop van vele jaren, vaak weer bij mij terugkomen en mijn advies en bijstand vragen, of mij als mediator inschakelen.

 

Ik ben – als advocaat en als mediator – met name gespecialiseerd in complexe echtscheidingszaken. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om zaken waarbij sprake is van een hoog opgelopen conflict tussen de ex-partners, waarbij vaak ook minderjarige kinderen zijn betrokken, of wanneer er grote belangen op het spel staan, zoals bij een eigen bedrijf, grote vermogens of ingewikkelde huwelijkse voorwaarden.
.
Ook ondernemers hebben immers vaak veel te verliezen bij een scheiding en de bijbehorende verdeling. Een echtscheiding kan naast alle emotionele impact ook ernstige gevolgen hebben voor hun bedrijven. Als familierechtspecialist begrijp ik de complexiteit van de bedrijfsstructuren en kan ik ondernemers helpen bij het beschermen van het bedrijfsbelang. Ik kan er samen met de ondernemer voor zorgen dat er bij de verdeling van de onderneming eerlijke en realistische afspraken worden gemaakt, waarbij de continuïteit van het bedrijf niet in gevaar komt. Ik begrijp met mijn schat aan ervaring de specifieke uitdagingen waar ondernemers in een scheidingssituatie voor staan en kan helpen bij het nemen van de juiste beslissingen.
.
Ik heb de vaardigheden en kennis om deze zaken op een efficiënte en effectieve manier aan te pakken en te begeleiden.

 

Bovendien sta ik u graag bij in het voorkomen of oplossen van nalatenschapsconflicten.

 

Het verlies van een dierbare is een emotioneel en uitdagend moment in ons leven. Helaas kunnen er echter naast alle verdriet, ook ingewikkelde (juridische) kwesties ontstaan met betrekking tot nalatenschappen. Nalatenschapsconflicten kunnen familieleden uit elkaar drijven en kostbare relaties beschadigen. Ik ben een gespecialiseerd erfrechtadvocaat en nalatenschapsmediator, hetgeen betekent dat ik zowel de juiste juridisch inhoudelijke kennis heb om u bij te staan in nalatenschapsconflicten, alsmede over de juiste vaardigheden beschik om u en uw familie als gespecialiseerd nalatenschapsmediator te helpen in erfrechtelijke geschillen.
.
Kortom, ik ben een ervaren, betrokken en deskundige advocaat en mediator die haar cliënten en/of mediationpartijen met raad en daad bijstaat en ondersteunt bij zowel erfrechtelijke kwesties als in (complexe) personen- en familierechtelijke kwesties.

 

In het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten ben ik geregistreerd met de volgende rechtsgebieden:

 

  • Erfrecht;
  • Personen- en Familierecht.


Deze registratie verplicht mij om elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten 10 opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Mijn recente artikelen:

Waarom kiezen voor een gespecialiseerd echtscheidingsmediator die tevens advocaat is?
Compensatie voor hogere hypotheekrente bij overnemen woning na scheiding?
Verrekenbeding in huwelijkse voorwaarden en schulden, hoe zit dat?