Mediation Algemeen

SPEE advocaten & mediation Maastricht

Mediation is een vorm van conflicthantering, waarbij beide partijen onder begeleiding van een mediator samen een oplossing zoeken voor een conflict. Soms lukt dit in één mediationgesprek, maar vaak is een uitgebreider mediationtraject nodig met meerdere mediationgesprekken. Het doel is om samen een oplossing te vinden zonder tussenkomst van een rechter.

Voorbeelden van conflicten of situaties waarbij mediation kan worden ingezet: er is bijvoorbeeld een conflict op de werkvloer, of er is binnen de familie ruzie over een erfenis, of twee vennoten hebben samen een onderneming maar zijn het niet eens over de bedrijfsvoering en willen uit elkaar. Er is sprake van een echtscheiding en alles wat daarbij hoort (alimentatie, kinderen, verdeling en dergelijke). Allemaal situaties waarin mediation kan worden ingezet en uitkomst kan bieden.

Bij SPEE advocaten & mediation zijn twee zeer ervaren mediators werkzaam, die u graag van dienst zijn.

Mr. Angelique van den Eshoff, die gespecialiseerd is in familie- en erfrecht mediation en mr. Monique J.E. Spee, die gespecialiseerd is in zakelijke- en arbeidsmediation.

 

Als u vragen of interesse heeft, neem gerust contact met ons op.