Zoek
Sluit dit zoekvak.
SPEE advocaten & mediation Maastricht

MR. WIL J. DOLS

jurist/adviseur

SPEE advocaten & mediation Maastricht

Ik ben geboren in 1949, doorliep het gymnasium op het voormalige St. Michiellyceum in Geleen, thans Graaf Huyn College en studeerde rechten aan de universiteit van Utrecht. Aanvankelijk ben ik vijftien jaar lang directiesecretaris geweest en vervolgens adjunct directeur, van een middelgroot landelijk opererend bouwbedrijf. In beide functies was ik verantwoordelijk voor alle juridische zaken.
.
Vervolgens ben ik gedurende bijna twintig jaar werkzaam geweest als advocaat, gespecialiseerd in civiel vastgoedrecht en met name in civiel bouwrecht.
.
Bovendien heb ik naast de dagelijkse praktijk een aantal nevenfuncties bekleed, waaronder bestuurslid van Progressbouw (een voorganger van het huidige Bouw Ned), bestuurslid van de Stichting Waarborgfonds Koopwoningen, het garantieverstrekkende instituut voor de grotere bouw- en projectontwikkelingsbedrijven in Nederland, en voorzitter van de Raad van Commissarissen van Woningcorporatie Zo Wonen en haar rechtsvoorgangers, alsmede voorzitter van het schoolbestuur voor Speciaal Onderwijs voor Geleen e.o. Momenteel ben ik voorzitter van de klachtencommissie van Woningcorporatie Weller te Heerlen.
.
In 2007 heb ik de dagelijkse advocatenpraktijk verlaten en ben ik – zoals dat heet – advocaat in ruste. Ik doe wel nog steeds met veel plezier (juridisch) advieswerk, met name op het gebied van vastgoed- en (civiel) bouwrecht en ben in dat kader dan ook verbonden aan SPEE advocaten & mediation.
.
Mijn persoonlijke stijl laat zich kenmerken door een scherp intellect en een pragmatische aanpak, en ik word uiteraard geholpen door jarenlange kennis en ervaring, zowel in het bedrijfsleven als in de juridische wereld.