Search
Close this search box.
2 feb 2024 You got the job! Of toch niet?

Een heuglijk moment: een nieuwe baan. Maar helaas ook regelmatig onderwerp van discussie. Is er bijvoorbeeld een arbeidsovereenkomst tot stand gekomen als er nog bepaalde zaken onduidelijk zijn? De rechtbank Amsterdam heeft hier onlangs een uitspraak over gedaan. Lees hier verder:

Wat waren de feiten?

In deze zaak gaat het om een sollicatieprocedure bij Randstad. De sollicitante krijgt lof en felicitaties. Zij krijgt te horen dat haar een aanbod zou worden gedaan. Er zou zelfs tegen haar gezegd zijn: ‘you got the job’. Randstad ziet dat anders: zij heeft zich naar eigen zeggen bedacht, omdat de sollicitante niet de beste kandidaat was. De sollicitante vordert een verklaring voor recht dat er een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd is ontstaan en vordert toegang tot de werkplek en het bijbehorende salaris.

Wat oordeelt de rechter?

De kantonrechter in Amsterdam geeft de sollicitante geen gelijk. Essentieel onderdeel van het Nederlands recht is: een overeenkomst komt tot stand door een aanbod dat is aanvaard. Een aanbod dient bovendien voldoende bepaald te zijn. De belangrijkste elementen van een arbeidsovereenkomst zijn arbeid, loon en een gezagsverhouding.

Op basis van de feiten in deze zaak, is het oordeel van de kantonrechter dat met de woorden ‘you got the job’ geen aanbod is gedaan in de zin van de wet. Het is namelijk onvoldoende bepaald. Er was nog geen afspraak gemaakt over de hoogte van het salaris én er stond nog niet vast voor welke duur de functie zou worden aangeboden. En ook de ingangsdatum was nog niet vastgesteld.

De belangrijkste elementen van een arbeidsovereenkomst waren dus onvoldoende bepaald en er was dus geen aanbod dat door aanvaarding leidt tot een arbeidsovereenkomst. Hoe kunnen we de positieve uitlatingen van Randstad dan wel zien? Als een uitnodiging om in onderhandeling te treden over de arbeidsvoorwaarden, aldus de kantonrechter. Maar zover is het niet meer gekomen.

Deze uitspraak kunt u hier nalezen.

Deze uitspraak onderstreept voor ons als advocaten ons motto: ‘Vertrouwen is goed, schriftelijk vastleggen is beter!’ Ook arbeidsrechtelijke vragen? SPEE advocaten & mediation is uw vertrouwde aanspreekpunt.

SPEE advocaten & mediation Maastricht

Zoeken

Recente artikelen