Digitaal een BV oprichten, kan dat?

Wetsvoorstel ingediend
Vorige week is er een wetsvoorstel bij de Tweede Kamer ingediend om het mogelijk te maken om digitaal een BV op te richten. Meer leest u hier:

Op dit moment is het noodzakelijk om naar de notaris te gaan voor het oprichten van een besloten vennootschap. Als het aan onze wetgever ligt, komt daar binnenkort verandering in. Er is namelijk een wetsvoorstel ingediend bij de Tweede Kamer, om het mogelijk te maken om digitaal een BV op te richten. Als dat voorstel wet wordt, dan zal het digitaal oprichten van een BV gebeuren met een digitale notariële akte. Als u een BV opricht, dan hoeft u dus niet meer fysiek naar de notaris. Een digitale audio-videoverbinding is dan genoeg. De digitale akte kan ook op het notariskantoor digitaal worden gepasseerd. En vervolgens moet de akte ook digitaal worden bewaard. Om een en ander mogelijk te maken, moet de notaris zijn aangesloten op een speciaal systeem voor gegevensverwerking.

Deze ontwikkelingen zijn in gang gezet door een Europese richtlijn over het onderwerp. De Nederlandse wetgever wil de wijzigingen doorvoeren in de Wet op het Notarisambt en in Boek 2 van ons Burgerlijk Wetboek.

Wij houden u natuurlijk op de hoogte van de inwerkingtreding van deze komende wetgeving.

Vragen over het vennootschaps- en ondernemingsrecht? Het team van SPEE advocaten & mediation staat voor u in de startblokken, live of desgewenst digitaal.

SPEE advocaten & mediation Maastricht