Zoek
Sluit dit zoekvak.
17 sep 2020 Uitbreiding zoekmogelijkheden Handelsregister

Het Handelsregister van de Kamer van Koophandel: dé plek om betrouwbare informatie over ondernemingen te vinden. Naar verwachting worden de mogelijkheden om in het Handelsregister te zoeken, binnenkort uitgebreid.

In het ontwerpbesluit wijziging Handelsregisterbesluit, staat te lezen dat notarissen in de toekomst in het Handelsregister op natuurlijk personen kunnen zoeken. Op die manier kunnen notarissen hun wettelijke taken beter uitoefenen, denk aan de voorkoming en bestrijding van fraude en andere financieel-economische criminaliteit.

Daarnaast bevat het zojuist genoemde ontwerpbesluit het plan om de zogenaamde bestuursverboden te registreren. Om te kunnen controleren of een bestuursverbod er niet aan in de weg staat om een natuurlijk persoon als bestuurder te benoemen, krijgt de notaris toegang tot de naam en de geboortedatum van de personen die met een bestuursverbod zijn geregistreerd.

Heeft u vragen over het Handelsregister, rechtspersonen of over andere ondernemingsrechtelijke kwesties? SPEE advocaten & mediation heeft de expertise in huis.

SPEE advocaten & mediation Maastricht

Zoeken

Recente artikelen