Zoek
Sluit dit zoekvak.
20 sep 2022 Grensoverschrijdend gedrag en verplicht knuffelen met de directeur

Werknemer heeft recht op billijke vergoeding van € 50.000 bruto

De trouwe lezers van onze artikelen zullen het inmiddels wel weten: bij ernstig verwijtbaar handelen van een werkgever kan een werknemer aanspraak maken op een billijke vergoeding. Zo ook in de zaak die we deze week bespreken, waarbij de directeur het wel erg bont maakte op de werkvloer. Lees verder:

Wat waren de feiten?

We zien het niet zo vaak voorbijkomen: een verzoek om ontbinding van een arbeidsovereenkomst dat niet door de werkgever, maar juist door de werknemer wordt ingediend. De werknemer in kwestie werkt sinds 1 maart 2017 als logistiek medewerker voor werkgever, een fabrikant van industriële messen. Het is een familiebedrijf: ook de vrouw en zoon van de directeur werken er.

Op 25 juni 2020 meldt werknemer zich ziek en op 18 september van dat jaar doet hij bij de politie aangifte van aanranding door de directeur. Vervolgens stapt werknemer zoals gezegd naar de kantonrechter met het verzoek om zijn arbeidsovereenkomst te ontbinden, onder toekenning van een transitievergoeding en een billijke vergoeding van € 175.000,- bruto.

De werknemer voert aan dat er sprake is van stelselmatig en langdurig (seksueel) grensoverschrijdend gedrag door de directeur: de directeur maakt volgens werknemer regelmatig seksueel getinte opmerkingen bij wijze van ‘grapje’ en er is sprake van ongewenste aanrakingen. Ook staat de directeur erop, aldus de werknemer, dat werknemers hem bij binnenkomst een ‘goede knuffel’ geven. Maar daar bleef het niet bij: de directeur zou zelfs meermaals de billen en de geslachtsdelen van werknemer hebben aangeraakt. Dit alles heeft op werknemer een grote impact.

De directeur vindt echter helemaal niet dat er sprake is van grensoverschrijdend gedrag: er zou sprake zijn van gemoedelijke en familiaire omgangsvormen en van een niet-seksuele ‘knuffelcultuur’.

Oordeel kantonrechter

De kantonrechter vindt dat er genoeg grond is om de arbeidsovereenkomst te ontbinden. Ook heeft deze werkgever ernstig verwijtbaar gehandeld, aldus de kantonrechter: er is naar huidige maatschappelijke maatstaven wel degelijk sprake van grensoverschrijdend gedrag en een onveilige werkomgeving.

De kantonrechter oordeelt dat het volstrekt ongepast en onacceptabel is om van werknemers te verlangen dat er met de directeur wordt geknuffeld. Dat er sprake zou zijn van een ‘knuffelcultuur’ of een ‘familiaire omgangsvorm’, daar maakt de kantonrechter korte metten mee. Bovendien moet er alleen met de directeur worden geknuffeld, werknemers onderling doen dat niet.

Slotsom

Kortom: de arbeidsovereenkomst wordt ontbonden en aan werknemer wordt een transitievergoeding plus billijke vergoeding van € 50.000,- bruto toegekend.

De uitspraak – inclusief alle feiten van de zaak – kunt u hier lezen.

Ook arbeidsrechtelijke vragen? Hulp nodig bij het opstellen van een gedragscode voor op de werkvloer? SPEE advocaten & mediation is uw betrouwbare sparringpartner.

SPEE advocaten & mediation Maastricht

Zoeken

Recente artikelen